Selecteer een pagina

Een interessante YouTube tutorial aangeboden door CameraNu.nl en verzorgd door Tom Reuvers over scherpte en ruis in Lightroom Classic (abonnement versie) – De live uitzending was op vrijdagavond 8 december – je kunt dus geen gebruik meer maken van de chat.

Lightroom-specialist Tom Reuvers laat diverse tools zien om nog meer uit jouw foto’s te halen. Scherpte en details zijn de basis van een indrukwekkende foto. En wist je dat Lightroom Classic excellente tools heeft om die scherpte nog extra te benadrukken? Ruis verwijderen, lokaal verscherpen en scherptediepte vervagen zijn enkele voorbeelden. Maar ook het werken met lokale contrasten, het aanzetten van helderheid en structuren brengen ongekende mogelijkheden. Start Lightroom op en doe mee!

Biografie Tom Reuvers
Tom Reuvers is een Nederlandse fotograaf, die begon in 2009. Zijn fotografiekunsten zijn te vinden in zijn speciale foto’s van concerten en festivals over de hele wereld, waaronder concerten van Douwe Bob en Ilse DeLange en ook enkele van de grootste namen in muziek als Franz Ferdinand, Lumineers, Di-rect en Jan Akkerman. Naast concertfotografie is Tom Reuvers actief als portretfotograaf en werkt hij aan verschillende projecten.

Ook landschappen en nachtfotografie behoren tot zijn favoriete bezigheden. Vooral in nachtfotografie is hij degene die werkt met een speciale workflow om die geweldige foto’s te maken. Het combineren van verschillende belichtingswaarden in nachtfotografie geeft zijn foto’s net dat beetje extra. Tom Reuvers staat ook bekend om zijn workshops en trainingen.

Bron: YouTube kanaal CameraNu.nl

 

Je kunt als fotograaf gebruik maken van het Fotografie lidmaatschap van Adobe, daarmee krijg je de beschikking over zowel Lightroom (alle varianten) en Photoshop 2024.
Je hebt steeds de meest actuele versie want er zijn regelmatig updates en nieuwe functies beschikbaar.

De kosten van dit abonnement bedragen € 12,08 per maand en is, gezien alle extra’s die hierboven niet zijn genoemd, beslist niet duur!